• BIST 96.331
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C

Kılıçdaroğlu'ndan Flaş Açıklamalar

Partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: ' Bu kadar yol ve köprü yapmaktan övünen iktidar, Tekirdağ’a gelince duruyor. Tekirdağ’daki yol 11 yıldır bitmiyor.'

Kılıçdaroglu, Sayın Başbakan’a çağrı yapıyorum. İki yolun yapımını belediyeye devredin, o yolu yapacağız. Tek isteğimiz var, yol yapımını belediyelere devredin.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşma yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye çağrı yaparak, "Gel bu kişiyi kral yapalım. Bir televizyon kanalı da bağlayalım, 24 saat canlı yayın yapsın, sen de kurtul biz de kurtulalım" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

"Amasra gibi Karadeniz’in incisi olan bir yeri neden kirletiyoruz? Amasra’ya termik santrale eski bakanlar Veysel Eroğlu, Erdoğan Bayraktar, İdris Güllüce, Fatma Güldemet Sarı karşı çıktı.

Yeni bakan ‘termik santral yapacağım’ dedi. Adamına göre ÇED raporu hazırlanırsa rapor olumlu çıkar. Amasra’ya gidip, görün, Amasralılarla konuşun. Elinizi vicdanına koyup kararınızı verin.

İş kazalarında Avrupa’da birinci, dünyada ise üçüncüsüyüz. Avukat tutacak paraları yok. Aileleri, çocukları var. Bu vicdan denilen şey rantın içinde mi gizli? Bu insanların hakkını ne zaman koruyacaksın? Diyorlar ki ‘Mağdurlara sahip çıkıyorsun’. Ben zalime mi sahip çıkayım, mağdura sahip çıkacağım. Rant odaklı siyasi anlayış, insan odaklı siyaset anlayışı vardır. İnsan en değerli varlıktır ve bizim başımızın üzerinde yeri vardır.

Cumhurbaşkanının gittiği Bursa’da bir vatandaş 'işsizim' diye bağırıyor. Binali Yıldırım, 'işsizliği önleyeceğiz' diyor mu? Demiyor. İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır. Kişiyi aç bırakırsan nereye gidecek? Bursa’da bir başka vatandaş, ‘4 çocuğum var, dördü de aç’ diyor. 4 çocuklu baba, hüngür hüngür ağlıyor. Buna hangi vicdan dayanır. Hiçbir ailenin geliri 600 liradan az olmayacak.

5 milyon 870 bin işsiz var, üniversite mezunları arasında işsiz daha fazla. Esnaf faiz batağı içinde. Türkiye’yi tefeci faizden ancak CHP kurtarır.

Başbakan faizlerden şikayetçi. Sen başbakan değil misin? Sen niye şikayet ediyorsun? Senin şikayet etmeye hakkın yok. Sayın Cumhurbaşkanı da faizlerden şikayetçi, çok yüksek diyor.

'Faizler yüzde 1’i geçemez' diye Meclis’e teklif getir, destek vereceğim. Getiremezler, abileri izin vermez. Faizleri yüzde 1’e indiren düzenlemeyi getir, destek vereceğim. Devleti yönetemiyorlar.

Türkiye’nin OHAL’den çıkması, normalleşmesi lazım. Her şeyi dolara bağlayan sensin. Köprüyü, otoyolu dolara bağlayan sensin. Teşekkür ediyoruz yine de, ‘Dolar artışına CHP yol açtı’ demedi.

Türkiye Cumhuriyeti meşru olmaya, uluslararası hukuka uyma özen çalışır. Cumhurbaşkanı terör örgütüyle Türkiye’yi ilişkilendirmiştir. ‘El Nusra’ya destek verdiniz mi?’ diye soracaklardır.

Fransa’da OHAL yetkisi, mala-mülke el koyma yetkisi vermiyor. Fransa’da OHAL yetkisi, kayyum atama yetkisi vermiyor. Fransa’da OHAL yetkisi, keyfi kararla kimseyi işten atma yetkisi vermiyor. Bizde binlerce öğretmeni kapının önüne bıraktınız. Fransa’da gazetecilerini tutuklanması, aydınların göreve son verilmesi söz konusu değil. Biz de hapislere atıldı. Türkü söyleyen radyoyu kapattılar, çocuk televizyonu kapatıldı. Fransa’da OHAL’de bir kişi bile mağdur edilmedi, bizde milyonlarca kişi mağdur edildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu anlamakta zorlanıyorum. Fransa’da bir maddeye çekince koymuş, biz de 13 maddeye çekince koyduk.

Senin adaletin sorgulanacaksa ben sorgulayacağım. Ben bu ülkede kim olursa olsun adaletle yargılanmasını istiyorum. Gazetecileri hapse atıyorlar. Ellerine silah alıp birini mi yaraladılar? Gazetecinin bir tek silahı var, o da kalem. Bilim insanlarını da hapse atıyorsunuz. Necmiye Alpay, darbe döneminde hapse atılmıştı, bugün de hapse atıldı. Bugünün 12 Eylül döneminden bir farkı yoktur, aynı koşullar var.

Sadece Hatay'da 929 öğretmen açığa alındı. Bu çocuklara kim ders verecek? Gücü garibana yetiyor. Güçleri öğretmene, memura, öğrenciye yetiyor. Öğretmenlere sözümüz söz, CHP iktidarında Ferhat ile Şirin'i buluşturur gibi sizi öğrencilerinizle buluşturacağım.

Sayın Cumhurbaşkanı ‘Ne istediniz de almadınız’ dedi. Sayın Binali Yıldırım’a soruyorum; Neleri istediler, siz neleri verdiniz. 17 Aralık silahlı bir eylem değildi, niye 17 Aralık’ı milat alıyorlar? Kendi yolsuzlukların üzerini kapatmaya çalışıyorlar. Biz bu yolsuzlukların üstünü kapatmayacağız, kul hakkına sahip çıkacağız.

Sayın cumhurbaşkanı anayasayı ihlal ediyor, anayasa sınırlarının dışına çıkıyor. 'Anayasayı değiştirelim, bu kişiye göre anayasa yapalım' diyorlar. Yeni bir anayasa yaptık, ona da itiraz ederse ne yapacağız?

Sayın Bahçeli’den istiramım; biz gel bu kişiyi kral yapalım ve serbest bırakalım. Bir televizyon kanalı da bağlayalım, 24 saat canlı yayın yapsın, sen de kurtul biz de kurtulalım.

Cumhurbaşkanı seçilen kişinin partiyle ilişkisi kesilir. Kesildi mi? Kesilmedi. Cumhurbaşkanı tarafsız davranmak zorundadır. Davranıyor mu? Davramıyor. Bu kadar yetkiyi niye istiyorsun? Hangi gerekçeyle istiyorsun?

25 EKİM 2016 BİRİNCİBÖLGE

• Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.